Inspiration til de 0-3 årige

Børnetube for de mindste

Her finder du inspiration til inddragelsen af digitale programmer med de yngste, vuggestue- og dagplejebørn.

Inspirationen tager udgangspunkt i børnene som medproducenter eller med dig som facilitator, med henblik på at skabe produktioner, der giver merværdi for børnene, forældrene og dig selv.

Alle produktionerne kan deles bl.a. via AULA og dermed være med til at skabe en sammenhæng mellem dagtilbud og hjemmet.

Ved at dele produktionerne med forældrene får børnene en anden stemme til at fortælle, hvad de har lavet i dagtilbuddet

Kan man lege i slowmotion?

Kan man lege i slowmotion?

Styr på tempoet I dette eksempel har jeg sat tempoet ned på aktiviteter, der ellers går stærkt. Det er en rigtig sjov måde at udforske f.eks. kroppens bevægelser på. Om det er de små der kaster med vand, mel eller gynger eller om det er de store der sjipper, hopper i...

Kulør på

Kulør på

Fantastiake farver Farver er en af de ting man løbende arbejder med gennem hele dagtilbuds tiden. I dette eksempel har børnene taget billeder af ting de kender i forskellige farver. Når alle billederne er samlet kan i sammen med børnene lave jeres egen bladre bog med...

Hvordan ser jeg ud?

Hvordan ser jeg ud?

Der er ingen mennesker, der er ens, heller ikke tvillinger. Så selv om vi kan minde om hinanden, er vi alle forskellige. Det betyder, at hvert eneste menneske er unikt.

Fra frø til plante

Fra frø til plante

Børnene ser hver dag planter og blomster i haven, på vej til børnehaven, ude på legepladsen, men ved selv at plante frø, passe frøene og se dem blive til små planter, får børnene lov til at opleve glæden ved at få ting til at gro.

Flyd eller synk?

Flyd eller synk?

Hvorfor kan nogle ting flyde mens andre synker? Hvorfor kan man ikke bruge sten som skibe når man sejler på vandpytter mens en korkprop er god at sejle med? Hvorfor kan jeg selv flyde når jeg slapper af men synker hvis jeg ikke slapper af? Hvorfor kan et stort tungt skib sejle, mens en lille sten synker?

En tur på regnbuen

En tur på regnbuen

Regnbuer er noget alle børn kender og forundres over. At se en regnbue er en æstetisk og sanselig oplevelse som de fleste børn undres over og er optagede af. Hvornår kan man se en regnbue? Hvorfor har den altid den samme farvekombination? Kan man selv lave regnbuer?

Min livret

Min livret

Vi dykker ned i børnenes livretter, går op opdagelse i hvad de består af og hvordan de smager, og samler det hele til vores egen opskrift eller kogebog i Bookcreator.

Motorik-skattejagt

Motorik-skattejagt

Vi arbejder med motorik og sprog og i dette forløb har vi fokus på de 18 grundbevægelser der er vigtige forudsætninger for børnenes motoriske udvikling

Udvidet Kimsleg

Udvidet Kimsleg

I forløbet Udvidet kimsleg arbejder vi med de fem sanser, hvor vi undersøger forskellige madvarer ved både at undersøge hvordan maden smager, dufter, ser ud, om det har en lyd og hvordan det føles.

Her bor jeg

Her bor jeg

I denne del af forløbet er der fokus på børnene selv og børnenes nære miljø. Forløbet giver mulighed for dels at arbejde med børnenes kendskab til lokalområdet, besøge hinandens bopæl og give et indblik i, hvordan børnene i gruppen bor – både hvad der er ens og forskelligt.

På opdagelse i kroppen

På opdagelse i kroppen

Ved at bruge Book Creator kan man sammen med børnene skabe en spændende interaktiv bog om kroppen fuld af nysgerrige spørgsmål og gode svar, forslag til aktiviteter og billeder og film af processen. Book Creators mange muligheder for at arbejde multimodalt, gør den oplagt til at arbejde med børns nysgerrighed og skabe ny viden om kroppen.

Fokus på forskelligheder

Fokus på forskelligheder

Fokus på forskelligheder Social | SprogVelkommen til dette forløb med billedfortælling ud fra læreplanstemaet Sociale kompetencer med særligt fokus på forskelligheder.Velkommen til dette forløb med billedfortælling ud fra læreplanstemaet Sociale kompetencer med...

Kribler det på legepladsen

Kribler det på legepladsen

I dette forløb lægges vægt på at barnet øger sit
kendskab til insekterne på legepladsen, barnet skal sætte ord på sin egen natur fortælling

Slip følelserne fri

Slip følelserne fri

I forløbet lægges vægt på, at barnet øger sin opmærksomhed ift. empati og indlevelse. Via billeder, lyd skaber barnet en Tubestory om følelser.