Kribler det på legepladsen

Kriblekrable film

Børnene er naturligt nysgerrig på deres omverden og især de små dyr, der findes under træstammer, sten og andre ting på legepladsen.

Ved at inddrage iPad kan børnene komme til at fastholde deres fundne dyr og erfaringer gennem billeder. Børnene dokumenterer med fotografier, hvad de finder. De udvalgte billeder importeres til Tubestory. Her kan processen foregå i det tempo, som passer til det enkelte barn, og der kommer et tæt samspil mellem materialet og barnets tanker og udtryk.

Forløbet kunne indeholde:
Sange
Rim og remser omkring insekter.
En tur på biblioteket hvor I kan finde forskellige bøger omkring insekter og smådyr.
”Find gemmestedet”, Børnene skal have 1 iPad (evt. et mikroskop) og gå på opdagelse på legepladsen og gemmer stederne hvor edderkopperne, bænkebidderne og myrerne eller andre krible krable dyr gemmer sig. Når gemmestedet er fundet tages der billeder af gemmestedet og insekterne.
”Dyrestudiet”, Indfang et par dyr i et syltetøjsglas eller en anden beholder (de slippes fri igen) tag dyrene med hen til dyrestudiet et spækbræt med modellervoks sat rundt i kanten så dyrene ikke slipper så nemt væk, evt. kan der ligges en glasplade ovenpå så dyre bliver i dyrestudiet.
Så tages der et par billeder af de forskellige dyr med kamera appen på iPaden.

Andet inspiration