Når sommerfuglen slår vingerne ud
Natur | Sprog

Velkommen til dette forløb om  billedfortælling ud fra læreplanstemaet: “Natur og naturfænomener” med særligt fokus på sommerfugle.

Introduktion

I dette forløb lægges vægt på at barnet øger sin viden om sommerfuglenes metamorfos ved at følge udviklingen fra larve til sommerfugl og genfortælle det via en billedfortælling.

Uddybning af emnet

Børnene dokumenterer med fotografier, hvad der sker i sommerfuglehaven. De udvalgte billeder importeres til Tubestory. Her kan processen foregå i det tempo, som passer til det enkelte barn, og der kommer et tæt samspil mellem materialet og barnets tanker og udtryk.

Forløbet kunne indeholde:

  • En sommerfuglehave hvor forvandlingen finder sted
  • Fælles rundkreds med introduktion til emnet via teater og fortælling.
  • Sommerfugleværksted hvor alle børn får mulighed for at lave deres egen sommerfugl og evt. sommerfuglevinger til at tage på og lege med
  • Finde æg, larver, pupper og sommerfugle som opbevares i glas og sommerfuglehaven.

Dokumentation

Dokumentationen for læreplanstemaet tager afsæt i Tubestory i Børnetube appen og udmunder i en færdig film der kunne se sådan ud:

 

Forløbet trin-for-trin

Børnene dokumenterer med fotografier, hvad der sker i sommerfuglehaven. De udvalgte billeder importeres til Tubestory.
I Tubestory sætter børnene billederne sammen i en den rigtige rækkefølge og optager med mikrofonen , mens de fortæller, hvad billederne viser. De kan både pege og zoome i deres fortælling.
Når barnets fortælling er færdig, så udgives fortællingen på Børnetube og lægges i barnets bog.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Tubestory

Dette inspirationsindlæg bruger Tubestory, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Mette Lyngdal, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Når sommerfuglen slår vingerne ud”  cc:by LærIT”