Motorik-skattejagt
Krop | Sprog

Vi arbejder med motorik og sprog og udforsker legepladsen og alle dens muligheder.

Introduktion

Vi arbejder med motorik og sprog og i dette forløb har vi fokus på de 18 grundbevægelser der er vigtige forudsætninger for børnenes motoriske udvikling

Uddybning af emnet

Motorik skattejagten foregår på legepladsen for at se om legepladsen har legemuligheder til alle de bevægelser kroppen kan. De forskellige bevægelser tager udgangspunkt i nogle illustrerede ordkort, som viser hvilke bevægelser børnene skal finde. Alle bevægelserne bliver filmet efterhånden som børnene laver dem.  På turen rundt på legepladsen lærer børnene nye ord, og begreber i snakken om, hvad det er de laver.

Bagefter laver børnene deres egen film om bevægelse med WeVideo, hvor børnene selv sammensætter de små videoer fra skattejagten på legepladsen og fortæller om, hvad de laver. Allerede her har de også mulighed for at bruge de nye ord de har lært. Det giver mange gode læringsmuligheder, når sproget kobles med konkrete erfaringer og der både gives sproglige  input og børnene har mulighed for selv at fortælle efterfølgende.

Forslag til andre aktiviteter;

Gå på biblioteket og lån bøger om kroppen som kan læses hjemme i børnehaven
Læs Guiness Rekord og forsøg at lave nogle af rekord-aktiviteterne herfra
Syng ”hoved-skulder-knæ og tå” eller ”boogie-woogie”, hvor de kropsdele der normalt synges om erstattes med ”hoppe-kroppen”, ”krybe-kroppen” etc.

Dokumentation

Dokumentationen for læreplanstemaet tager afsæt i WeVideo, som fungerer meget intuitivt og derfor er let for børnene at anvende. Filmen fungerer således både som dokumentation og et pædagogisk redskab.

Forløbet trin-for-trin

Børnene kan være med hele vejen gennem processen. Vi starter med at finde steder at lave de 18 grovmotoriske bevægelser og børnene laver et et lille filmklip hvert sted.

 

I WeVideo oprettes et nyt filmprojekt. Billeder og videoklip indsættes. Børnene trykker på optageknappen og fortæller om filmen. Man kan indsætte tekst, klippe i filmen og lægge et tema filter på. Efterfølgende kan der lægges musik på filmen. Til sidst kan projektet udgives på børnetube og lægges i barnets bog.

Filmen kan deles med forældre gennem jeres intrasystem.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Wevideo

Dette inspirationsindlæg bruger Wevideo, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Christina Medom, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Motorik-skattejagt” cc:by LærIT”