Motorik-skattejagt

Motorik skattejagt

Motorik skattejagten foregår på legepladsen for at se om legepladsen har legemuligheder til alle de bevægelser kroppen kan. De forskellige bevægelser tager udgangspunkt i nogle illustrerede ordkort, som viser hvilke bevægelser børnene skal finde. Alle bevægelserne bliver filmet efterhånden som børnene laver dem.  På turen rundt på legepladsen lærer børnene nye ord, og begreber i snakken om, hvad det er de laver.

Bagefter laver børnene deres egen film om bevægelse med WeVideo, hvor børnene selv sammensætter de små videoer fra skattejagten på legepladsen og fortæller om, hvad de laver. Allerede her har de også mulighed for at bruge de nye ord de har lært. Det giver mange gode læringsmuligheder, når sproget kobles med konkrete erfaringer og der både gives sproglige  input og børnene har mulighed for selv at fortælle efterfølgende.

Forslag til andre aktiviteter;

Gå på biblioteket og lån bøger om kroppen som kan læses hjemme i børnehaven
Læs Guiness Rekord og forsøg at lave nogle af rekord-aktiviteterne herfra
Syng ”hoved-skulder-knæ og tå” eller ”boogie-woogie”, hvor de kropsdele der normalt synges om erstattes med ”hoppe-kroppen”, ”krybe-kroppen” etc.

For de mindste børn kan motorik skattejagten have fokus på de mene enkle bevægelser de mindste kan, gå, hoppe, løbe, gå baglæns mm

 

Andet inspiration