Fokus på forskelligheder
Social | Sprog

Velkommen til dette forløb med billedfortælling ud fra læreplanstemaet Sociale kompetencer med særligt fokus på forskelligheder.

Introduktion

Velkommen til dette forløb med billedfortælling ud fra læreplanstemaet Sociale kompetencer med særligt fokus på forskelligheder.

Eksemplet lægger vægt på at barnet øger sin opmærksomhed og accept ift. forskelligheder hinanden imellem. I forløbet her sker det ved at sætte ord og billeder på forskellighederne og sammen skabe en film.

Uddybning af emnet

Forløbet kunne indeholde:

Børn og voksne finder sammen ud af hvilke forskelligheder de vi kigge nærmere på, det kunne være høj til lav, fødselsdags månederne, sko størrelsen, hår længden…

Børnene skal samarbejde om at blive opstillet i den rigtige rækkefølge

Dokumentation

Dokumentationen for læreplanstemaet tager afsæt i Tubestory i Børnetube appen og udmunder i en færdig film der kunne se sådan ud:

Forløbet trin-for-trin

I kraft af Tubestory kan processen foregå i det tempo, som passer til det enkelte barn, og der kommer et tæt samspil mellem materialet og barnets tanker og udtryk.

Pædagogen tager billeder af børnene og de importeres  til Tubestory.

I Tubestory opretter man et nyt projekt , henter billederne ind og sætter børnene billederne op i den ønskede rækkefølge. Undervejs kan de skifte fra et billede til et andet, sætte optagelsen på pause og forberede deres forklaring, samt zoome ind på detaljer i billedet. Børnene optager med mikrofonen, mens de fortæller hvad det er man ser på billederne.

Når børnenes fortælling er færdig gemmes det og udgives  fortællingen på Børnetube og lægges i barnets bog.

 

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Tubestory

Dette inspirationsindlæg bruger Tubestory, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Mette Lyngdal, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Fokus på forskelligheder” med “Tubestory cc:by LærIT”