Her bor jeg
Personlig | Sprog

Vi arbejder med læreplanstemaet alsidig personlig udvikling og sprog og kommunikation.I denne del af forløbet er der fokus på børnene selv og børnenes nære miljø.

Introduktion

Forløbet giver mulighed for dels at arbejde med børnenes kendskab til lokalområdet, besøge hinandens bopæl og give et indblik i, hvordan børnene i gruppen bor – både hvad der er ens og forskelligt. Ved at indtegne de steder, børnene i forløbet besøger, på et kort, giver det også børnene en fornemmelse af hvad kort kan bruges til og hvordan børnene bor i forhold til hinanden.

Uddybning af emnet

Der tages til forløbet billeder af børnenes hus, seng / værelse, yndlingsbamse, gadenavn og nummer, byskilt og samt et lokalt kort, hvor børnenes bopæl indtegnes. Billederne fra hjemmet kan forældrene evt bedes om at tage. Billeder fra nærmiljøet kan tages på tur med børnene, hvor børnene gruppen sammen besøger børnenes bopæl og tager billeder af hus, gadenavn og husnummer.

Billederne sættes i en video i WeVideo, hvor børnene fortæller om, hvad man kan se på billederne.

Forslag til yderligere aktiviteter;

Hænge et lokalt kort op, hvor børnenes hjem markeres

Tage på ture, hvor man besøger de enkelte børns huse og fx. tager billede af barnet ved sin hoveddør

Hvert barn medbringer en ting fra sit værelse som barnet kan fortælle om

Tale med børnene om, hvem de hver især bor tættest på og længst fra

Dokumentation

Dokumentationen for  her bor jeg består af billeder indsat i WeVideo, så der skabes en video, hvor børnene selv indtaler fortællingen til og evt. kan tilsætte den musik barnet selv kan lide. WeVideo er nemt at gå til, da børnene selv kan være med til at skabe og redigere videoen og således har stor indflydelse på det færdige produkt.

Det færdige produkt kunne se således ud:

 

Forløbet trin-for-trin

Børnene kan være med hele vejen gennem processen. Vi starter med barnet medbringer billeder hjemmefra og vi ved ture i lokalområdet sammen med børnene tager billeder af det enkelte barns hus, vejskilt (med vejnavn) og husnummer.

Log in på WeVideo og opret et nyt filmprojekt. Billeder og videoklip indsættes. Børnene trykker på optageknappen og fortæller om filmen. Man kan holde pause undervejs. Efterfølgende kan der lægges musik på filmen. Til sidst trykkes på gem og projektet kan udgives på børnetube.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Wevideo

Dette inspirationsindlæg bruger Wevideo, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Christina Medom, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Her bor jeg” cc:by LærIT”