Min livret
Kultur | Krop

I dette forløb arbejder børnene sammen om at gå på opdagelse i deres livretter. Hvilken mad kan de bedst lide og hvad består den egenligt af. De vælger en eller flere livretter som de laver en opskrift over i bookcreator.

Introduktion

Vi arbejder med læreplanstemaet “Kulturelle udtryksformer og værdier” samt “Krop, sanser og bevægelse” og i dette forløb har vi fokus på børnenes livretter. Sammen med børnene går vi på opdagelse i deres livretter og hvilke ingredienser de består af. Vi vælger ud blandt livretterne og laver dem samtidig med vi laver vores egen opskrift i bookcreator.

Uddybning af emnet

I dette forløbe er der fokus på børnenes livret, da mad også er en kulturel udtryksform.

Som en del af forløbet laves der mad sammen med børnene. Retterne er børnenes livretter der laves på skift. Der tages undervejs i processen billeder af børnenes livretter og de ingredienser der skal i, og hvordan maden tilberedes.

Billederne indsættes efterfølgende i book Creator, så der skabes en kogebog med børnenes livretter, hvor børnene selv fortæller om deres livretter.

Det færdige produkt kan udgives som en samlet kogebog og udgives via jeres intrasystem eller printes.

Forslag til yderligere aktiviteter;

Tal med børnene om de smagsoplevelse der har med de forskellige retter

duft og smag på forskellige krydderier

Træne smagssansen ved at lave traditionel kimsleg med sure, søde, salte, bitre og umami madvarer

Tal med børnene om, hvad de spiser ved forskellige højtider

Lav mad sammen med børnene ved forskellige traditionelle højtider

Dokumentation

Dokumentationen for min livret tager afsæt i Book creator, hvor børnene under madlavning i dagtilbuddet har fotograferet ingredienser og den færdige ret og skriver /indtaler tekst til.

Dokumentationen bliver således en børne skabt kogebog.

Forløbet trin-for-trin

Børnene kan være med hele vejen igennem processen.

I starter med at tage billeder både af ingredienser, processen og det færdige indhold.

Når du har logget ind, opretters en ny bog. Så starter du med at lave en forside, der illustrerer det tema bogen har. Bogen skal have en titel og en forfatter. Når forsiden er lavet, arbejder du videre med bogen.  Alt fra billeder af processen, tekst til små film kan komme ind i bogen. Derudover er noget af det vigtigste, at børnene får indtalt de forskellige spørgsmål og erfaringer der gør sig. 

Bogen udgives til Børnetube og deles via jeres intra system.

 

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Bookcreator

Dette inspirationsindlæg bruger Bookcreator, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Christina Medom, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “min livret” cc:by LærIT”