Udvidet Kimsleg
Krop | Sprog

I dette forløb arbejder børnene sammen om at undersøge mad, hvordan det smager, lugter, føles mm. Der er fokus på læreplanstemaet krop, sanser og bevægelse samt sprog og kommunikation.

Introduktion

I forløbet Udvidet kimsleg arbejder vi med de fem sanser, hvor vi undersøger forskellige madvarer ved både at undersøge hvordan maden smager, dufter, ser ud, om det har en lyd og hvordan det føles.

Uddybning af emnet

Undervejs i forløbet tages der billeder af de madvarer vi undersøger og billedet indsættes i bookCreator, hvor der sammen med børnene beskrives, hvordan madvarerne opleves af de forskellige sanser.

Forslag til yderligere aktiviteter;
Hvis børnehaven har urtehave, kan der smages på ting fra haven
Tal med børnene om de forskellige sanser
Leg lege hvor I skal undvære en sans (fx synet = bind for øjnene, hørelsen= ørepropper i etc.)
Syng sanse-sangen “Jeg kan høre med mit øre…” (Poul Kjøller)
Træn synssansen ved at gemme forskellige genstande udendørs
Find og lav lyde med genstande på legepladsen

Dokumentation

Som dokumentationsredskab bruges BookCreator.  Ved hjælp af Book Creator skaber børnene selv en bog om sanser.

Det færdige produkt kunne se således ud;

Forløbet trin-for-trin

Børnene kan være med hele vejen gennem processen. Vi starter med at tage billeder af de ting der skal være med i projektet.

 

I BookCreator oprettes en ny bog.

De ønskede billeder klippes ind. Herefter kan tekst, tegning m.v. tilføjes. Tekst kan både skrives og dikteres af børnene.

Til sidst kan børnene indtale deres egen fortælling om det der er på siderne.

 

Det færdige produkt udgives via BørneTube og lægges i barnets bog.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Bookcreator

Dette inspirationsindlæg bruger Bookcreator, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Christina Medom, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Udvidet kimsleg” cc:by LærIT”