Slip følelserne fri
Personlig | Social

I dette forløb lægges vægt på at barnet øger sin opmærksomhed ift. empati og indlevelse. I forløbet her sker det ved at sætte ord og billeder på de forskellige følelser.

Introduktion

Barnet kan med egne billeder af sig selv fortælle om følelser og udtryk. Her arbejder børnene med Tubestory, hvor processen foregå i det tempo, som passer til det enkelte barn, og der kommer et tæt samspil mellem materialet og barnets tanker og udtryk. 

Uddybning af emnet

Forløbet kunne indeholde:

  • at børn og voksne øver sig på at finde et ansigtsudtryk, som passer til hver af de valgte følelser.
  • at børnene tegner de forskellige følelser f eks på paptallerkner
  • at børnene undersøger deres egne ansigtsudtryk i et spejl
  • at børnene skal gætte en følelse hos en ven der
  • at man arbejder med “Fri for mobberi” eller lign.

Dokumentation

Dokumentationen for læreplanstemaet tager afsæt i Tubestory på Børnetube og udmunder i en færdig film der kunne se sådan ud:

Forløbet trin-for-trin

Pædagogen tager billeder af børnene således, at hvert barn viser de valgte følelser.

Når alle har taget billeder, importeres billederne fra kamerarullen til Tubestory.

I Tubestory sætter barnet sine egne billeder sammen i en vilkårlig rækkefølge, og optager mens han/hun fortæller, hvilken følelse billedet viser, og kommer med et eksempel på, hvornår og hvorfor de selv er glade, sure, tålmodige, kede af det etc.

Når barnets fortælling er færdig, udgives fortællingen til Børnetube og lægges i barnets bog.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Tubestory

Dette inspirationsindlæg bruger Tubestory, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Mette Lyngdal, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Slip følelserne fri” med “Tubestory cc:by LærIT”