Verdensmål 8 Anstændige jobs og økonomi

Verdensmål nr. 8

Verdensmål nr. 8 har til hensigt at understøtte at alle mænd og kvinder i verden har anstændige jobs og får en rimelig løn – herunder også at øve indflydelse på fx iværksætteri. I forløbet tager vi fat i erfaringsverden børnene har omkring arbejde og ser på, hvad man egentlig kan have for et arbejde og hvad mænd og kvinder kan lave for noget arbejde.

Forløbet er en del af et projekt hvor vi sammen med børnene bygger en by og ser på hvordan mennesker i den by lever. Vi arbejder ud fra spørgsmål om, hvad folk i byen laver, blandt andet baseret på børnenes egne erfaringer med, hvad arbejde er. Sammen med børnene går vi på opdagelse i, hvilke slags arbejde man kan have, hvad man egentlig laver når man har den slags arbejde og hvem der typisk laver de forskellig slags arbejde.

Indledningsvist har vi sammen med børnene konstrueret en by og børnene skal nu finde ud af, hvem der bor i byen og hvad de mennesker laver. Vi taler med børnene om, hvilke typer arbejde de kender og hvad det arbejde går ud på. Vi finder på nettet billeder der illustrerer de forskellige typer  arbejde og eventuelt viser de uniformer, redskaber m.v. som hører med til at lave det pågældende arbejde.

Ud af de fundne fotos laver vi i WeVideo en film, hvor børnene fortæller om de forskellige slags arbejde og hvad de forskellige mennesker laver.

Herefter kan filmen ses af børnene, deres forældre m.v.

Forslag til yderligere aktiviteter;

Læs bøger om forskellige typer arbejde

Syng ”bondemanden har altid travlt, ”Byggemanden” og lignende sange der handler om forskellige typer arbejde

Find klæd ud tøj, så børnene kan lege rolleleg, hvor i de forskellige typer job indgår

Se Josephines bondegård på FilmCentralen – for de yngste, hvor det er en del af familiens hverdag at børn også deltager i arbejde

Tal om, hvad børnene hjælper til med derhjemme

Andet inspiration