Verdensmål 2
Stop sult
Krop | Natur

Verdensmål nr. 2 har til hensigt at sikre at ingen sulter og alle har adgang til god ernæring. Vi har valgt at tage udgangspunkt i den verden børnene kender og ser på hvad børnene spiser i løbet af dagen, hvad kroppen har brug for og hvad kroppen ikke har brug for.

Introduktion

I forløbet har vi fokus på verdensmål nr. 2 Stop sult. Sammen med børnene undersøger vi, hvad kroppen har brug for at vi spiser for at have energi til at lege, vokse og så videre. Vi arbejder med ernæring i børnehøjde.

Vi arbejder dels med temaet Krop, sanser og bevægelse, da det er kroppen og den næring kroppen får vi har fokus på. Vi arbejder desuden med Natur, udeliv og science, da vi også undersøger hvor meget vi spiser, får viden om krop og mad, hvor maden kommer fra m.v.

Vi undersøger hvad og hvor meget børnene spiser i løbet af en dag og børnene tager billeder af den mad de spiser. Billederne bruges til at lave en film, hvor børnene selv fortæller om deres mad og hvad der er i den.

Uddybning af emnet

Vi undersøger den mad vi spiser i børnehaven, snakker om hvad børnene spiser hjemme og børnene tager billeder af den mad de spiser. Billederne bruger vi til at lave små film om hvad børnene spiser. Børnene bruger desuden billederne til ved hjælp af WeVideo at lave små film om deres mad, hvor de selv fortæller om billederne i filmen.

Herefter kan filmen ses enten af børnene selv eller sammen med deres forældre.

 

Forslag til yderligere aktiviteter;

Se filmen Stensuppe (fra 3) fra Dansk Film Institut

Se filmen Det gavmilde lille pindsvin (fra 3) fra Dansk Film Institut

Syng jeg er en lille undulat

Snak med børnene om, hvad for noget mad kroppen har brug for og hvad der sker i kroppen når man er sulten

Læs ”Lille Krokodille er sulten” af Birde Poulsen

Læs ”Alt om kroppen” af Kate Leake & Louie Stowell

Dokumentation

Den pædagogiske dokumentation er lavet ved, at børnene har taget billeder af den mad de spiser i løbet af en dag. Billederne har børnene indsat i en film i WeVideo og har herefter indtalt deres fortælling om hvad de har spist i løbet af en dag og hvordan det hjælper kroppen.

Det færdige produkt kunne se således ud:

 

Forløbet trin-for-trin

Børnene kan være med hele vejen gennem processen. Vi bruger de billeder og film børnene selv har taget.

Log in på WeVideo og opret et nyt filmprojekt. Billeder og videoklip indsættes. Børnene trykker på optageknappen og fortæller om filmen. Man kan holde pause undervejs. Efterfølgende kan der lægges musik på filmen. Til sidst trykkes på gem og projektet kan udgives på børnetube.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Wevideo

Dette inspirationsindlæg bruger Wevideo, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Christina Medom, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Verdensmål 2” cc:by LærIT”