Verdensmål 3
Sundhed og trivsel
Kultur | Personlig

Verdensmål nr. 3 har til hensigt at sikre at der er færre alvorlige sygdomme, at flere børn får lov at blive voksne og at flere har adgang til behandling af sygdomme. Vi har valgt at tage udgangspunkt i den verden børnene kender og arbejder derfor særligt med trivsel.

Introduktion

Vi arbejder dels med temaet Kultur, æstetik og fællesskab, da det at trives både handler om at høre til i et fællesskab men også at være deltagende i et æstetisk miljø. Derudover arbejder vi med alsidig personlig udvikling, da trivsel i høj grad også er et spørgsmål om personlig oplevelse og mestring af de situationer man er i.

Børnene bruger undervejs WeVideo til at fortælle om hvad der hjælper dem til at trives i børnehaven – og hvad der ikke gør.

Uddybning af emnet

I forløbet har vi fokus på verdensmål nr. 3 Sundhed og trivsel. Sammen med børnene undersøger vi, hvad der skal til for at opleve at trives i børnehaven og hvad der ikke giver trivsel.

Vi går på opdagelsen i børnenes hverdag, hvor vi snakker om, hvad der hjælper en med at blive glad og hvad der ikke gør en glad. Børnene tager billeder af situationer som illustrerer dette. Billederne bruger vi til at lave film om sundhed og trivsel sammen med børnene, hvor børnene selv sammensætter filmen, dikterer teksten og indsætter musik.

Herefter kan filmen ses enten af børnene selv eller sammen med deres forældre.

Forslag til yderligere aktiviteter;

Se filmen “Prik og plet får skoldkopper” fra Dansk Film Institut

Læs ”førstehjælp til og for børn” af Poul Lørup Larsen

Læs ”Kroppen” fra Krea Fakta

Brug materialet Rend og hop til en masse bevægelseslege

Se LilleNørd og snak på baggrund heraf med børnene om at være venner, uvenner og blive gode venner igen

Dokumentation

Den pædagogiske dokumentation er lavet med WeVideo.

Børnene har taget billeder af situationer som gør dem glad eller mindre glade i børnehaven. Billederne er indsat i en film i WeVideo, hvorefter børnene har dikteret tekst til billederne og tilsat musik.

Det færdige produkt kunne se således ud:

Forløbet trin-for-trin

I dette forløb arbejder børnene med sundhed med særlig fokus på trivsel. Vi går sammen med børnene på opdagelse i, hvilke ting i børnenes hverdag der skaber trivsel og hvilke der ikke gør. Børnene tager billeder af en række af disse situationer, som bruges til at lave en film om sundhed.

Log in på WeVideo og opret et nyt filmprojekt. Billeder og videoklip indsættes. Børnene trykker på optageknappen og fortæller om filmen. Man kan holde pause undervejs. Efterfølgende kan der lægges musik på filmen. Til sidst trykkes på gem og projektet kan udgives på børnetube. 

Man kan med fordel printe filmens QR kode og sætte den op i børnehuset så børnene selv kan scanne den og se bogen igen og igen. 

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Wevideo

Dette inspirationsindlæg bruger Wevideo, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Christina Medom, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Verdensmål 3” cc:by LærIT”