Info film til to-sproget forældre

af

Info film til to-sproget forældre

Når man har familier fra andre lande, der ikke tale Dansk, har man typisk et opstarts møde med en tolk. Når først opstartsmødet er overstået vil der stadig komme situationer hvor en tolk ville være nødvendigt. For at komme nogle af de mest gængse beskeder i forkøbet kan du lave en film. Filmen gennemgår de typiske situationer du står i, den er tekstet på dansk og indtalt på de relevante sprog. På den måde kan forædlrene, på deres eget modersmål, få fortalt feks. hvad det vil sige at gå i børnehave i Danmark, hvad garderoen skal indeholde, madpakker, sygdom, indkøring, samarbejde ja hvad du tænker er relevant for netop din forældregruppe. 

Filmens QR kode printes og sættes op i garderoben så du til en hver tid kan scanne den og vise filmen til forædlrene for at udpege netop den besked du gerne vil fortælle dem om. 

Til denne film har vi lavet en ressource kanal, en samling animationer du kan bruge i din film. Du finder ressourcekanalen her eller under ressourcekanaler på Børnetube. 

Sådan gør du

Du kan filme med din ipad og lægge filmene på Børnetube samlet i en kanal.

Det er lettest at lave denne film på computeren via www.børnetube.dk. Du åbner Wevideo og oprettet et nyt projekt og vælger timeline. Her vælger du dine film-og lydklip samt billeder fra dine kanaler direkte på børnetube.

I Wevideo kan du redigere dine filmklip, du kan klippe overflødigt film fra, slukke for lyden, sætte farten på filmklippet op eller ned,  tilpasse størrelsen på filmen i filmen og indsætte animationerne fra ressourcekanalen.

Når alle billeder, film og animationer er klar skal du tekste filmen. Husk at give tid til at læse teksten.

Derefter skal du lægge lyd/speak på. Speaken skal være på de sprog du har brug for.  Du kan optage direkte i Wevideo, eller kan bruge lyd optagerne i Børnetube. Redigering af lydklip foregår på samme måde som film klip. Du kan også tilføje noget baggrundsmusik fra Wevideos musikbibliotek.

Når filmen er færdig uploades den til Børnetube og filmens QR kode hentes ned og printes ud og hænges op.

0 kommentarer