Verdensmål 17 Partnerskab for handling

Verdensmål nr. 17

Verdensmål nr. 17 har til hensigt at understøtte engagement og samarbejde omkring verdensmålene. Vi tager udgangspunkt i den verden børnene kender og har erfaring med og arbejder med samarbejde omkring et større byggeprojekt i sandkassen, hvor det er samarbejde i børnefællesskabet der er fokus på.

Vi igangsætter sammen med børnene en større leg / byggeprojekt i sandkassen, hvor tanken er at alle kan være med og resultatet ikke er så vigtigt, mens det er vigtigt at have fokus på børnenes måde at give hinanden fysisk og mental plads i projektet.

Børnene inviteres uden yderligere introduktion til at deltage i at bygge en by i sandkassen. Undervejs taler vi med børnene om, hvad der skal være i byen baseret på deres erfaringer om, hvad en by er og hvad der er vigtigt i deres hverdag. Der er vægt på at tale med børnene om at gribe hinandens ideer og give plads til dem der måtte have lyst til at være med.

Der er undervejs taget nogle få fotos og dertil er det børnenes samtale omkring opbygning af byen og de tanker de gør sig, der  vægtes.

Når alle fotos og videoer er klar, samler børnene ved hjælp af WeVideo billeder lyd i en film.

Herefter kan filmen ses af børnene, deres forældre m.v.

Forslag til yderligere aktiviteter;

Byg større konstruktioner med børnene, hvor det er nødvendigt de hjælper hinanden (fx. Huler)

Leg ”Krokodillefloden” hvor børnene skal samarbejde om at nå over en fiktiv flod

Andet inspiration