Sådan laver du en velkomstfilm til nye børn

af

En vigtig del af arbejdet i dagtilbud handler om overgange.

Når et barn starter i dit dagtilbud, åbner der sig en ny verden på rigtig mange planer. Ved at lave en film der byder velkommen vil det kommende barn få et indblik i den nye hverdag allerede inden opstart. Her er der selvfølgelig fokus på inklusion og sociale kompetencer.

Når du vil lave en film der byder børn velkommen er det vigtigt at have fokus på de ting børn finder vigtige og værdifulde ift at starte et nyt sted. Det kan være hvor deres jakke skal hænge, madpakken skal stå, hvad de voksne hedder eller hvor der er gode steder at lege ude som inde.

Det er en god ide at lave et storyboard, en liste over de ting du vil vise og hvilken rækkefølge du vil vise dem i.

Du finder et her: Storyboard

Sådan gør du

Du kan filme med din ipad og lægge filmene og lydklippene på Børnetube samlet i en kanal.

Det er lettest at lave denne film på computeren via www.børnetube.dk. Men du kan selvfølgelig også på iPad.  Du åbner Wevideo og oprettet et nyt projekt. Her vælger du dine film-og lydklip samt billeder fra dine kanaler direkte på børnetube.

I Wevideo kan du redigere dine filmklip, du kan klippe overflødigt film fra, tilpasse filmklippets lyd, sætte farten på filmklippet op eller ned og tilpasse størrelsen på filmen i filmen.

Du kan enten optage lyden direkte i Wevideo, altså speake hen over billederne, bruge filmens lyd eller bruge dine egne lyd klip. Redigering af lydklip foregår på samme måde som film klip. Du kan også tilføje noget baggrundsmusik fra Wevideos musikbibliotek.

Det sidste du mangler er en intro og eller afrunding og eventuel tekst i løbet af filmen.

Når filmen er færdig uploades den til Børnetube og filmens QR kode hentes ned og printes ud. Nu kan QR koden sættes på et postkort som det kommende barn modtager i ugerne op til opstart.

0 kommentarer