Dialogisk læsning med foto og Wevideo
Sprog | Personlig

Vi har med denne aktivitet valgt at fokusere på den pædagogiske praksis omhandlende dialogisk læsning som udviklingsredskab af børns ordforråd samt generelle sprogtilegnelse.

Introduktion

Dialogisk læsning som pædagogisk tiltag, for sprogstimulerende indsats, er en enkel og effektiv metode til at understøtte børns sprogtilegnelse. Barnet engageres sprogligt under læsningen og praktisk via de fysiske genstande omhandlende fokus ordene.

Uddybning af emnet

Aktiviteten består af to dele, begge med udgangspunkt i dialogisk læsning.
1.del:
Aktiviteten starter med højtlæsning af historien indeholdende de udvalgte fokusord.
Samme med børnene i sproggruppen arbejder vi i fællesskab med de to “ordpar” krus/kop og hat/hue som fokusord fra historien.
2.del:
Vi går ud i institutionens køkken og finde forskellige krus og kopper (kan udvides med glas etc.). Ligeledes går vi på jagt i garderoben og glemt tøj efter hatte og huer samt anden hovedbeklædning.

Ved at samle genstande og tage fotos af dem sammen med børnene danner børnene en større tilknytning til ord og begreb.Vi samler genstandene på stuen, hvor jeg læser en udvalgt historie op, men børnene hjælper med at tage billeder af genstandene.

Dokumentation

Dokumentationen for læreplanstemaet tager afsæt i Wevideo i Børnetube appen og udmunder i en færdig film der kunne se sådan ud:

Forløbet trin-for-trin

Via Wevideo APP’en samles fotos til en film. I logger på Wevideo og opretter et nyt projekt. Her uploader vi børnenes billeder direkte fra Børnetube og trækker den ned på menulinien.

Når billeder er på plads kan lydoptagelsen begynde. På skift indtaler børnene (eller den voksne) , hvad der er på de forskellige fotos i videoen. Dette gøres nemt ved at trykke på mikrofon symbolet og starte optagelsen, mens billederne køre hen over skærmen. 

Det færdige produkt uploades til Børnetube. Herfra deles de jeres intra system.

 

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere WeVideo

Dette inspirationsindlæg bruger WeVideo, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Thomas Kramer, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Dialogisk læsning” cc:by LærIT”