Maskering og internt arkiv

Sikkerhed og maskering

 

Maskering

Børnetubeappen indeholder nu en maskeringsfunktionalitet. Dvs en mulighed for at sløre dele af en video eller et billede, fx at sløre en person som indgår i en video som ikke længere må genkendes/vises .

Eksempel på case, hvor det er smart at have mulighed for at maskere dele af en video på Børnetube: Kommunen/institutionen får pålagt af borger eller anden myndighed at et specifikt barn IKKE må figurere på videoer og billeder længere. En personsøgning viser at barnet indgår på en række billeder og videoer på Børnetube, ikke som det primære objektiv, men måske perifert. Et alternativ til at slette billederne og video permanent kan være at maskere barnet ”ud af mediet”. Med en maskering kan barnet ikke ses/genkendes på videoen/billedet og mediet kan derfor bevares.

 

Internt arkiv med optager og kamera

Bruger man ipaddens standard-kamera gemmes billede og video lokalt i enhedens ”kamerarulle”/galleri, og hvis man ikke manuelt sletter disse optagelser, så ligger de frit tilgængelige for andre som måtte få fat i enheden. Derfor har vi nu lavet et kamera og en videooptager der er indbygget i Børnetubes app, i stedet for at bruge enhedens standardkamera. Via Børnetube appens indbyggede kamera gemmes billeder og video nemlig automatisk i et internt arkiv i selve Børnetubeappen og ikke i ipaddens standard-arkiv.

Børnetube appens interne arkiv er skjult og beskyttet og kan kun tilgås, hvis man kan logge ind i appen via brugernavn og kode til personens Børnetubeprofil, altså med unilogin. Fra det interne arkiv kan man vælge at uploade og gemme foretrukne videoer/billeder til Børnetube. Man kan også slette filerne øjeblikkeligt hvis dette ønskes, men som en ekstra sikkerhedsforanstaltning slettes alle optagelser tilmed automatisk fra det interne arkiv senest 24 timer efter at de tilføjet.

Vigtigt at huske: der er ikke automatisk billede/video upload på Børnetube så du skal som altid vælge de billeder og film klip ud som du skal bruge også selvom de nu ligger i vores interne arkiv.

 

Du kan se hvordan du gør her