Sørøverne er løs
Krop | Personlig

I dette forløb arbejder børnene med krop og bevægelse her med fokus på børnenes fysiske udfoldelse og modighed.

Introduktion

Børn har brug for at udfordre sig selv fysisk og turde indtage verden omkring dem. Legepladsen inddrages og bruges til en sørøver forhindringsbane hvor børnene kan udfordre deres motorik og få et dybere kendskab til legepladsens muligheder.

Uddybning af emnet

Et forløbet kunne indeholde følgende:   

  • “Entrer et skib” ved at klatre rebstige, at man også kommer ned igen. Børnene får brug for at bruge rum og retningssans, samtidig med at man med hænderne griber om rebstigen og med benene får sig flyttet opad i en koordineret bevægelse.
  • “Gå planken ud” på en balancebom, giver mulighed for at bruge balancesansen, rum og retningssansen og når man springer ned.
  • “Grave efter skatten” i sandkassen, gør at børnene bruger synssansen til at finde de afmærkede områder hvor der skal graves, – at børnene enten ved hjælp af hænder eller skovle graver i sandet, og her bruger muskler og led med de tunge grave tag.

 

Det er vigtigt, at de forskellige motoriske udfordringer filmes og fotograferes, da det skal bruges.

Dokumentation

Dokumentationen for læreplanstemaet tager afsæt i Animoto på Børnetube og udmunder i en færdig film der kunne se sådan ud:

Forløbet trin-for-trin

Når billeder og film er indsamlet, vælger børnene sammen med pædagogen de billeder og film, hvor de selv oplevede mest læring.

De udvalgte billeder og film uploads til Animoto, og i Animoto laves små tekstslides, der beskriver aktiviteten, som barnet har gennemført. Herefter placeres billeder, tekst og film i en rækkefølge, som passer kontinuerligt til de aktiviteter, som børnene gennemførte på legepladsen. Når rækkefølgen er på plads, så vælges et stykke baggrundsmusik og et tema til filmen. Filmen færdiggøres og udgives på Børnetube.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Animoto

Dette inspirationsindlæg bruger Animoto, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Mette Lyngdal, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Sørøverne er løs i Animoto” cc:by LærIT”