Rullinge MGP
Kultur | Social

I dette forløb arbejder børnene med at lave deres eget kulturelle udtryk igennem deres egen producerede rullinger, som børnene kender fra DR Ramasjang.

Introduktion

Børnene skal lave et digitalt dukketeater, hvor de præsenterer deres rullinger. Hvis der er mange rullinger, kan de deles op i flere små film. Ved at arbejde pædagogisk med det digitale dukketeater kommer barnets tanker, ideer, fantasi og udtryk frem.

Uddybning af emnet

Barnet skal først lave en rulling i det kreative værksted, derefter tager barnet billede af rullingen med ipaden og laver et “dukketeater” i appen PuppetPals. På denne måde er en digital produktion med til at afslutte et længerevarende kreativt forløb.

Dette forløb starter i det kreative værksted, hvor børnene skal lave rullinger, som er små dukker lavet af tomme toiletpapir ruller.

Hår, arme, kjole, bukser, øjne, finger, musikinstrumenter – det er helt op til det enkelte barn, hvordan de vil lave dem.

Armene kan f.eks. laves af piperensere, hovedet af vatkugler, kjoler af små stofrester og guitaren klippes hurtige af et stykke karton.

Når børnene har lavet en Rulling, og børnene har givet Rullingen det helt rigtige og fede rockede eller prinsesseagtige udtryk og navn, skal de i gang med at lave et dukketeater.

Dokumentation

Dokumentationen for læreplanstemaet tager afsæt i Puppet Pals, alternativt kan man bruge Explain everything i Børnetube appen. Det udmunder i en færdig film der kunne se sådan ud:

Forløbet trin-for-trin

I appen PuppetPals, uploader børnene et billeder af deres egen figur og klipper figuren ud.

Derefter vælges der en baggrund, det kan f.eks. være scenen på legepladsen eller børnene har måske selv lavet deres egen MGP scene på et stykke karton og fotograferet det. Baggrundsbillederne kan på samme vis uploades.

Når der er valgt figurer og baggrund, kan optagelserne begynde, ved at trykke på den røde optageknap. Barnet fører selv sin figur rundt på skærmen imens de præsenterer deres figurer, og der afspilles musik i baggrunden.

Når filmen er færdig gemmes den på kamerarullen, og derfra uploades  den til Børnetube. Herfra deles den ud til forældrene via jeres intra system. Filmen kan også lægges i barnets digitale bog.

Når alle børnene har lavet deres film, kan I indbyde de andre stuer til den store lancering af jeres puppetPals film.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Explain Everything

Dette inspirationsindlæg bruger Puppet Pals, der ikke er en del af Børnetubes værktøjskasse. På Børnetube har vi Explain everything kan kan det samme og meget meget mere.  Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Rune Gråbæk fra Digitaleducator.dk og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Rullinger MGP cc:by LærIT”