Mig og mit kæledyr
Social | Natur

I dette forløb arbejdes der med børnenes kæledyr. Dyr er ofte den direkte kanal til gode samtaler om følelser og om hvordan vi behandler hinanden. I dette forløb bruger vi derfor børnenes kæledyr, som et emne med udgangspunkt i børnenes sociale kompetencer.

Introduktion

Man kan med fordel starte forløbet og emnet” mig og mit kæledyr”, med at tage på biblioteket og låne forskellige billedbøger om kæledyr der efterfølgende læses højt.

Børnene bliver bedt om, sammen med deres forældre, at tage 10 billeder af deres kæledyr. Har barnet ikke et kæledyr kan man tage billeder af et kæledyr i familien, en af vennernes eller hente billeder fra nettet af det kæledyr barnet drømmer om at få. Alternativt, kan man bruge en af børnenes bamser, som minder om et kæledyr.

Uddybning af emnet

Forslag til aktiviteter med kæledyr:

  • Se de små film fra Dr.dk under temaet: Mig og mit kæledyr
  • https://www.dr.dk/skole/natur-og-teknologi/mig-og-mit-kaeledyr-0
  • Saml kastanjer og lav forskellige tændstik dyr
  • Besøg en bondegård, hestestald, dyrepark eller lignende.
  • Klip hunde, katte, heste, marsvin og andre kæledyr ud i karton og pynt dem med tusser, glimmer eller andet.

Dokumentation

Dokumentationen for læreplanstemaet tager afsæt i Wevideo i Børnetube appen og udmunder i en færdig film der kunne se sådan ud:

Forløbet trin-for-trin

I logger på Wevideo børnene uploader deres billeder og trække dem ned på menulinjen´.

Når billeder er på plads kan lydoptagelsen begynde. Dette gøres nemt ved at trykke på mikrofon symbolet og starte optagelsen, mens billederne køre hen over skærmen. Til sidst tilpasses lydfilen med billeder og filmen er færdig.

Nu uploades den til Børnetube. Herfra deles de jeres intra system.

De enkelte film kan også printes ud som QR-koder. Koderne sættes på barnets garderobe.

På den måde kan alle forældre og andre børn fra børnehaven, se hvert enkelt barns video, om deres kæledyr, direkte fra garderobepladsen.

Det vigtigste i refleksionsspørgsmålene er, at de taler ind i barnets hverdag og deres tanker og kendte følelser.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Wevideo

Dette inspirationsindlæg bruger Wevideo, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Martin Lindved fra ITIBevægelse.dk og er udgivet afLærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Mig og mit kæledyr” med “Wevideo cc:by LærIT