Her bor vi
Kultur | Natur

I denne del af forløbet udforsker vi børnenes verden fra det lokale til det globale. Vi dykker ned i hvor barnet bor i byen, i Danmark og i Verden.

Introduktion

Vi arbejder med læreplanstemaet kulturelle udtryksformer og værdier og ved hjælp af Explain Everything, viser og fortæller børnene om, hvor de bor – set lokalt og globalt.

Uddybning af emnet

Til dette forløb arbejder vi med en række kort, som tjener det formål at vise, hvor i verden børnene befinder sig. Der findes kort fx Google som vi i Explain Everything kan tegne på

kort 1 er et lokalt kort hvor børnenes bopæl og dagtilbuddet tegnes ind.
Kort 2; kort over kommunen hvor børnene bor i, hvor børnenes by indtegnes
Kort 3; Kort over landet, hvor kommunen og byen tegnes ind
Kort 4; europa, hvor landet og byen tegnes ind på
Kort 5; verdenskort, hvor der prikkes ind, hvor børnene befinder sig

Kortene indsættes i Explain Everything, hvor  der kan tegnes,skrives, indsættes billeder af børnene m.v. tegningerne i Explain Everything kan laves til en video, hvor børnene fortæller om hvor de bor – fra det lokale til det globale.

Det færdige produkt kan deles via jeres intrasystem eller printes.

Forslag til yderligere aktiviteter;

Tale med børnene om, om de kender nogen der bor i andre byer / lande og finde disse steder på kort

Finde billeder på nettet fra andre lande børnene kender

Læse i Børnenes Verdensatlas om forskellige lande

Spille Danmarksspillet hvor børnene bevæger sig rundt i Danmark

Undersøge hvor børnenes forældre er født og prikke dette ind på kort sammen med børnene

Dokumentation

Dokumentationen tager udgangspunkt i Explain Everything, hvor hvert barn laver en lokal til global video om sig selv. Det kunne se således ud:

 

Forløbet trin-for-trin

Børnene kan være med hele vejen gennem processen. Vi starter med at tage billeder af de ting der skal være med i projektet.

I Explain Everything oprettes et nyt projekt.

De ønskede billeder klippes ind. Herefter kan tekst, tegning m.v. tilføjes. Til sidst kan børnene indtale deres egen fortælling om det der er på siderne. Som en hjælp kan der på skærmen optages en pil, så børnene kan pege på det, de taler om under optagelsen.

Til sidst kan det færdige produkt udgives via Børnetube og lægges i barnets bog.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Explain

Dette inspirationsindlæg bruger Explain Everything, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Christina Medom, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Her bor vi” cc:by LærIT”