Mit hjem
Personlig | Sprog

I dette forløb arbejder vi med børnenes hjem.
Gennem børnenes egne fortællinger om deres hjem undersøger vi sammen hvad hjem er.

Introduktion

Vi arbejder med familier, boligformer, forståelsen af forskelligheder og følelsen af at høre til. Alt sammen elementer der kan være med til at styrke den grundlæggende forståelse af jeg’et i relation til omgivelserne.

Uddybning af emnet

I Tubestory kan børnene nemt fortælle deres egne fortællinger til billeder, der efterfølgende laves til små film. Barnet kan gennem fortællingen bearbejde udtrykke og sætte ord på dets egen livsverden. Gennem fortællingen vil det ofte være mulighed for gode dialoger om ting af væsentlig betydning for barnet.

Der laves en bred række aktiviteter med temaet hjem. Det kunne være :
Udflugt rundt og se hinandens huse
Bøger om hjem eksempelvis: Det gule hus af Grete Janus Hertz.
Sang” Her bor jeg” af Lotte Kjærså
Bag huse i bolledej og Lav huse med grøntsagsstænger
Find papkasser og indret jeres egne mini hjem
Youtube hjem i andre lande og snak om forskellige på hjem i verden.
Mal en fælles baggrund og klip børnenes tegnede huse ud og sæt dem på baggrunden som en fælles by.
Lav huse med billeder af personer fra børnenes hjem – der kan hænge på stuerne

Dokumentation

Dokumentationen for læreplanstemaet tager afsæt i Tubestory på Børnetube og udmunder i en færdig film der kunne se sådan ud:

Forløbet trin-for-trin

Børnene kan inddrages hele vejen i processen, der starter med at tegne eller på anden måde kreativt skabe børnenes hjem. Efterfølgende tages billeder af det kreative produkt sammen med barnet.

 

I Tubestory oprettes et nyt projekt. Billederne sættes ind og placeres i den ønskede rækkefølge. Barnet trykker på optageknappen og fortæller sin historie om sit hjem. Det er muligt at holde pause undervejs. Barnet kan zoome ind på detaljer på billedet

Til sidst trykkes på gem og projektet kan udgives på børnetube og lægges i barnets bog. Herfra kan den deles med forældre gennem jeres intrasystem.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Tubestory

Dette inspirationsindlæg bruger Tubestory, som er et af børnetubes værktøjer. Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Kit Nørgaard Aabjerg, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Her bor jeg” cc:by LærIT”