Eventyr på en ny måde
Sprog | Social

I dette forløb arbejder børnene med eventyr ud fra læreplanstemaet Sprog med særligt fokus på sprogforståelse.

Introduktion

Eksemplet i dette forløb lægger vægt på, at barnet øger sit ordforråd og sin begrebsverden. Det sker ved at arbejde med det samme eventyr på mange forskellige måder.

Uddybning af emnet

Ved at spille stykket eller lave pindedukker kan man fotografere de forskellige figurer og bruge dem som aktører i Puppet pal.
I Puppet pal spiller og optager børnene et kort dukketeater med deres egne figurer og stemmer. Filmen uploades til børnetube og deles ud til forældrene via jeres intrasystem.

Forløbet kunne indeholde følgende:
Vi hører historien hver dag
Vi tegner figurer
Vi spiller historien som skuespil
Vi laver pind/papirs dukker og spiller eventyret som dukketeater
Det er vigtigt, at børnenes produktioner fotograferes løbende. Det giver børnene mulighed for at kunne vælge lige netop den figur, de ønsker skal være med i Puppet Pal.

Dokumentation

Dokumentationen for læreplanstemaet tager afsæt i Puppet Pals, alternativt kan man bruge Explain everything i Børnetube appen. Det udmunder i en færdig film der kunne se sådan ud:

Forløbet trin-for-trin

Når børnene har valgt deres figurer uploades de til Puppet pal. Børnene kan også fotografere eller tegne en baggrund, som på samme vis kan oploades

Når billederne er klar i puppet Pal, kan optagelerne begynde Børnene fører selv figurerne rundt på scenen, mens de fortæller historien, og alt i mens de optager det hele.

Når filmen er færdig gemmes den på kamerarullen, og den oploades til Børnetube Herfra deles den ud til forældrene via jeres intra system. Filmen kan også lægges i barnets digitale bog.

Temaet

Dette inspirationsindlæg er en del af et større tema. Tryk her og gå på opdagelse i dette tema. Her finder du nemlig mange andre inspirationsindlæg a la det, som du sidder med her.

Mere Explain Everything

Dette inspirationsindlæg bruger Puppet Pals, der ikke er en del af Børnetubes værktøjskasse. På Børnetube har vi Explain everything kan kan det samme og meget meget mere.  Du kan gå på opdagelse i de mange andre muligheder og funktionaliteter som dette værktøj rummer ved at klikke her.

Kolofon!

Dette forløb er forfattet af Mette Lyngdal, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Eventyr på en ny måde” cc:by LærIT”